In Fra jord til bord, Livet i Italien

TRADITIONER MED ET TWIST

Alberto Bracchini, der er 2. generation i en stolt tradition af pølsemagere. Fra hans lille slagteri produceres noget af Umbriens allerbedste charcuterie.

 

At være selvstændig – uanset hvor i verden man befinder sig, har aldrig rimet på en 37 timers arbejdsuge – seks ugers ferie og betalte sygedage. Og det gør det bestemt heller ikke for Alberto Bracchini til trods for, at hans mange forskellige salamier, prosciutto, lardo og salciccier er at finde på flere restauranter og han har en stor gruppe af faste kunder, der hver eneste uge kommer forbi hans dør for at forsyne sig med de mange, forskelligt artede …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Fra jord til bord, Månedens Restaurant, Vin & mad

EN BID AF ROM

Elsker man det romerske køkken, er Trattoria Roma ’ntica absolut stedet at besøge, når man er i Umbrien. For her lige udenfor Perugia sniger smagen og følelsen af Rom sig ind under huden – og det er bestemt ikke tilfældigt.

Bocca del verita eller sandhedens mund, som den hedder på dansk, blev verdensberømt, da Audrey Hepburn i 1953 havde sit store gennembrud på det hvide lærred i den Oscarbelønnede præstation som prinsesse Anne, der holder en fridag fra de officielle pligter og går på opdagelse i Rom. Bocca del Verita har siden da været et af de helt store trækplastre i Rom – …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Livet i Italien

BORGMESTER PÅ TOPPEN

Han er 42 år, har altid boet i Montone og brænder for at bringe udvikling til byen. Mød Mirco Rinaldi – Montones borgmester, der har en drøm at skabe en by, som hele tiden udvikler sig uden at gå på kompromis med fortiden.

 

At være borgmester i en kommune med godt 1700 indbyggere fordelt ud over et areal på størrelse med den danske ø Fanø har utvivlsomt sine udfordringer. Ikke mindst når byens historie kan dateres tilbage til år 1000. For selvom – eller måske netop fordi den lille landsby, der ligger på toppen af en af Umbriens utallige bakker er unik …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Det vilde umbrien, Livet i Italien, Natur & dyreliv, Naturoplevelser

JAGT, KAMMARATSKAB & VILD NATUR

De fleste kender Italien fra ferier med sol, pasta og rødvin. Men som dansk jæger har man også mulighed for – med den rette forberedelse og ditto kontakter – at deltage i en italiensk vildsvinejagt.

Klokken nærmer sig 8.30, og tågen ligger endnu som et blødt tæppe i enkelte af de dybeste dale, da de 26 jægere, der skal med på dagens drivjagt én efter én begynder at indfinde sig.

Vi befinder os midt i Italien i den naturrige, bakkede region Umbrien, der også er kendt som Italiens grønne hjerte. Her mellem bakker og dale, klipper og træer, hvor naturen gennem tiderne har …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Livet i Italien, Natur & dyreliv, Om Umbrien, Umbrien

HELE VERDEN SKAL SE UMBRIENS SKØNHED

24-årige Francesco Capaccioni elsker den italienske region Umbrien. Området har en sjælden skønhed, som rammer dybt ind i sjælen, lyder hans forklaring. Og noget tyder på, at han er ikke ene om at mene, at Italiens grønne hjerte, som Umbrien også kaldes, er helt unik. Således følger flere end 34.000 mennesker den unge italiener på Instagram.

Egentlig er 24årige Francesco Capaccioni uddannet radiograf. I fire år studerende han, så han kunne lære at tage røntgenbilleder, lave ultralydsscanninger og udføre CT- og MR-scanninger af patienter. Men siden han fik et lille digitalkamera i eksamensgave og efterfølgende begyndte at udforske sin hjemegn, Umbrien, har det …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Fra jord til bord, Livet i Italien, Vin & mad

OST I BLODET

Antonello Monni er tre generation i en familiedrevet virksomhed, der gennem årtier har produceret fantastiske fåreoste. Og selvom den unge mand elsker at eksperimentere og være kreativ værner han om de gamle ostemagertraditioner.

30-årige Antonello Monni står bogstaveligt talt i ost til albuerne fra mandag til søndag – hver eneste uge og måned – året rundt. For selvom historien om en lille lokal osteproducent måske kan lyde en smule romantisk – og selvom Antonello utvivlsomt har fundet sin rette hylde – så er det at lave oste hårdt arbejde.

 

Hver eneste dag skal familiens 900 får malkes. Og det ikke bare en …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Månedens Restaurant, Vin & mad

Månedens restaurant: Taverna del Verziere

Med en spektakulær udsigt fra terrassen ligger Taverna del Verziere lige op ad Montones gamle ydermur. I køkkenet står Yuri og Ivan og sørger for, at restaurantens gæster får en bid af både det gamle og det nye umbriske køkken. Her laves det meste fra bunden – og lokale produkter vægtes højt.

Mange kender trøflen som noget fransk. Men Italien er faktisk det land i verden, hvor der vokser flest forskellige spiselige trøffelsorter. Og på Verziere bruger Yuri og Ivan godt 1 kilo i ugen af den dyrebare ingrediens. Og det med god grund, forklarer Yuri, der har været indehaver af Verziere i …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Fra jord til bord, Månedens Restaurant, Opskrifter, Vin & mad

GNOCCHI a la VERZIERE
 MED 3 SAUCER

GNOCCHI from Tervana del Verziere, MONTONE:

1 kg. kartofler 500 gram hvedemel (Allerhelst Farine di Grano Duro) 1 nip fint salt 1½ spsk. god ekstra jomfru olivenolie

 

 

Kog kartoflerne møre i usaltet vand – hele og med skræl. Hæld vandet fra og lad dem dampe godt af. Skræl dem med en lille urtekniv. Pres dem herefter gennem en kartoffelpresser. Saml det hele til en fast dej, men arbejd ikke for meget – den skal bare lige samles. Når dejen …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Events, Festivaler, Rejseguide, Umbrien

FESTIVALER TIL ENHVER LEJLIGHED

Der findes ikke en by, ikke landsby, end ikke den mindste flække i Italien, der ikke har mindst én festival om året. Faktisk har de fleste langt flere!
Overalt i Italien fejrer man kastanjen, trøflen, vinen, Jomfru Maria, den Hellige Frans, Italiens sammenlægning, chokoladen (!), en gammel krigshelt, alt mellem himmel og jord.

Man hiver tre, fem ja sågar otte dage ud af kalenderen og bruger dem til at vise omverdenen, at her er en ting, vi er stolte af eller glade for – og så fejrer man den på livet løs. Sådan ser det i hvert fald ud for den udefrakommende.

I bund …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments

In Fra jord til bord, Livet i Italien, Markeder

AT KØBE IND I ITALIEN

Solmodne, røde tomater i stakkevis. Peberfrugter på størrelse med håndbolde. Dyblilla auberginer, der skinner som var de pudset op med bilvoks. Løg i alverdens farver og størrelser. Små chilier. Enorme vandmeloner. Mørke- og lysegrønne squash i kassevis.

Åh jo; vi er kommet på marked i Italien. Og tro mig når jeg siger, at varerne her overgår alt, du førhen har set. For det er her, italienerne køber deres madvarer – og når vi taler om mad i Italien, går man ikke på kompromis med hverken pris eller kvalitet!

At købe madvarer i Italien kan i princippet klares som i alle andre vestlige lande; …

Read More

Share Tweet Pin It +1

0 Comments