ORVIETO

Orvieto ligger på toppen af høj med stejle kanter rundt om hele byen. Der findes en vej for biler, men gående kan også benytte kabelbane.

Italiens største vinmesse finder sted i Orvieto, som især er kendt for sin hvidvin, Orvieto Classico, som også forhandles i Danmark. Sammen med Greve-in-Chianti, Bra og Positano var Orvieto med til at starte “langsom-by” bevægelsen Cittaslow, der var inspireret af Slow Food bevægelsen.

Domkirken er den mest markante bygning i Orvieto. Dens vestfacade er et pragtstykke af farvet ornamentering, og er skabt af arkitekten Lorenzo Maitani fra 1310. Facaden betragtes som hans hovedværk. I domkirkens højre kapel, Capella Nuova finder man en af Orvieto’s største kunstværker: nemligr Luca Signorelli’s farvestrålende freskoer, der forestiller Antikrist’s prædiken, Kødets opstandelse, De Fordømte styrtes i Helvedet og modtages af Dæmonerne, og De Udvalgte i Paradis. Tre af disse indeholder en mængde nøgne skikkelser. og Antikrist’s prædiken har portrætter af blandt andet Luca Signorelli, Fra Angelico og Dante.

I Orvieto finder man også Korporalen fra Bolsena med tilhørende relikvieskrin, der befinder sig i en glasmontre i det venstre sidekapel i domkirken.
En ting gør dog Orvieto ti noget ganske speciel – og det skal man under jorden for at opleve!
En rundvisning langs en meget let rute gør det muligt at lære Orvietos underjordiske verden at kende, skabt af dets gamle indbyggere i løbet af sådan rundt regnet 2500 års uafbrudt graven, der har gjort, at Orvieto i dag har en labyrint af grotter, skjult under byens gader og huse.

Den guidede tur til “Orvieto Undergound” er derfor den bedste måde at komme i kontakt med dette nye, meget usædvanlige kulturelle aspekt af en by, der er yderst rig på historie og kunstneriske “juveler”.
I Orvietto kan man også opleve to store dybe brønde. Pozzo della Cava er den ene. Den blev først udgravet af etruskerne, og senere udvidet fra 1527–1530 under pave Clement VII. Brønden blev lukket i 1646 og blev først genopdaget efter at have været glemt i flere århundreder. I tilknytning til Pozzo della Cava er der udhugget er række andre huler der blandt andet har været brugt som vinkælder. Den anden store brønd er den 62 meter dybe Pozzo di San Patrizio (Sankt Patrik’s brønd) som man kan gå ned i bunden af ved at følge de to spiraltrapper. Denne brønd blev også begyndt under pave Clement VII i 1529.

Hvem er vi?

Hvem er vi?

En dansk familie på 5 på eventyr. Har taget et år ud af kalenderen, for at bo i Umbrien. På bloggen kan I følge med i vores oplevelser.

Instagram – Travel2Umbria

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Oculatus Photography

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Italian dressage

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Facebook side – Travel2Umbria

Seneste kommentarer

  • Maria Branebjerg til Om os