ASISSI

Assisi er en meget imødekommende og hjertelig by, der under Calendimaggio-festlighederne forvandles til en gammel middelalderby beboet af riddere og fornemme damer, bueskytter og flagbærere, der tilhører en fjern fortid.

Assisi er en by med masser af kirker. Efter Vatikanet og Peterskirken nede i Rom er denne lille by i Umbrien en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over! 
Byen er især kendt for den hellige Frans af Assisi, en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden.
Frans af Assisi levede i denne by og på bjerget i nærheden, og det samme gjorde i øvrigt hans kvindelige modstykke, Clara af Assisi. Så hvs det er regiliøse historier og oplevelser, man leder efter, så er Assisi byen!

Assisi er dog også en gammel umbrisk og siden romersk by, som stadig rummer betydelige antikke minder, hvoraf mest synligt den romerske tempelfacade på kirken Santa Maria sopra Minerva.
Byen, der ligger placeret på en høj bakketop, er en fantastisk oplevelse at besøge. Som gæst i byen bliver man muligvis en smule udfordret, da byen i høj grad har gader og stræder, der alle synes at gå opad (hvad de naturligvis ikke gør), men den er bestemt et dagsbesøg værd!

Den danske forfatter Johannes Jørgensen, der skrev en biografi om Frans af Assisi, boede i byen i mange år og blev udnævnt til æresborger.
Den 26. september 1997 blev regionen ramt af et voldsomt jordskælv, der ødelagde dele af byen og dens helligdomme, bl.a. den berømte Basilica di San Francesco.

Basilikaen og andre bygninger og steder i området har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 2000.
Nedenfor Assisi ligger på sletten bydelen Santa Maria degli Angeli med den store kirke Santa Maria degli Angeli. Kirken er den 7. største kirke i den kristne verden, og stod færdig i 1684. Den er bygget op over 2 helligdomme fra Franciskaner-ordenen – Cappella del transito, hvor Frans af Assisi døde i 1226 – og capella del Proziuncola, som var Franciskaner-ordenens første mødested. Ligeledes findes der uden for byens mure andre steder med tilknytning til Frans, fx San Damiano, Rivotorto og Eremo delle Carceri.

Hvem er vi?

Hvem er vi?

En dansk familie på 5 på eventyr. Har taget et år ud af kalenderen, for at bo i Umbrien. På bloggen kan I følge med i vores oplevelser.

Instagram – Travel2Umbria

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Oculatus Photography

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Italian dressage

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Facebook side – Travel2Umbria

Seneste kommentarer

  • Maria Branebjerg til Om os