GUBBIO

Gubbio har en lang historie: Den var som Ikuvium en vigtig by blandt de umbriske folk før Roms erobring, og den er berømt for fundet af et sæt af bronzetavler, der udgør den største overleverede tekst i oldumbrisk.

Efter den romerske erobring i det 2. århundrede f.v.t. forblev byen (under navnet Iguvium) en vigtig by, hvilket byens romerske teater, som er det næststørste bevarede, bærer vidne om.
Gubbio er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien.

Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrime. Byen som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer – og måske også en af de mest kendte i regionen.
I den tidlige middelalder blev Gubbio meget magtfuld. Byen sendte 1000 riddere på det første korstog under lederskab af hertug Girolamo Gabrielli, og ifølge den udokumenterede overlevering skulle de være de første til at trænge ind til Jesu grav, da Jerusalem blev erobret i 1099.

De følgende århundreder var meget omskiftelige, og Gubbio var del i krige mod de omkringliggende byer i Umbrien. I en af disse krige sikrede byens biskop, Sankt Ubaldo Baldassini byen en overvældende sejr (1151) og en velstandsperiode.
Gubbios centrum har et middelalderpræg, og byen er præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur.

En stor del af husene i Gubbio er fra det 14. og 15. århundrede og var oprindelige boliger for velhavende købmænd. Husene har ofte en ekstra dør mod gaden og ganske tæt på hoveddøren. Denne ekstradør er smallere og noget over gadeniveau. En sådan dør kaldes en porta dei morti, fordi det blev sagt, at den kun blev anvendt til at fjerne døde fra huset. Det er efter al sandsynlighed imidlertid næppe sandt, men der er ingen enighed om en alternativ forklaring på disse ekstra døre.

Hvem er vi?

Hvem er vi?

En dansk familie på 5 på eventyr. Har taget et år ud af kalenderen, for at bo i Umbrien. På bloggen kan I følge med i vores oplevelser.

Instagram – Travel2Umbria

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Oculatus Photography

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Italian dressage

Unable to communicate with Instagram.

Follow Me!

Facebook side – Travel2Umbria

Seneste kommentarer

  • Maria Branebjerg til Om os