MONTONE

MONTONE: VORES BY, EN UKENDT JUVEL

 

Montone er med sine godt 1600 indbyggere på listen over Italiens 100 smukkeste byer, og det med rette. Overalt hvor man færdes indenfor de gamle bymure, der for århundreder siden blev bygget for at beskytte byens borgere, er huse, veje og kirker nænsomt restaureret med stor respekt for fortiden.

Montone hører til under Perugia-provinsen i Umbrien, der også kaldes Italiens grønne hjerte. Byen menes at stamme fra det 10. århundrede, og har gennem tiden været underlagt både små og store tyraner – som så mange af Italiens byer i øvrigt har været det.

Vi har kendt Montone siden vort første besøg i Umbrien for snart otte år siden, og blev fra første færd forelsket i de brostensbelagte gader og balkoner draperet med farverige blomster, der snoer sig i takt med de bugtede gader, der synes at gå mere op end ned.
Den lille landsby er ikke specielt kendt blandt turister, men de, der kommer her ønsker måske også at holde byen en smule hemmelig, så de ikke skal dele den med for mange.

Montone ligger på toppen af ​​en bakke på 482 meter over havets overflade (40 km fra Perugia, 140 km fra Firenze og ca. 240 km fra Rom), med udsigt over sammenløbet mellem de to floder Tiber og Carpina.

På trods af sin lille størrelse byder landsbyen året rundt på en lang række arrangementer og nogle interessante seværdigheder:

Den populære “Donazione della Santa Spina”: den “hellige torn” – et symbol på Kristi lidenskab. Under den varme sol i august begynder de tre distrikter i Montone (Borgo, Monte og Verziere) at kæmpe mod hinanden. Med scener, der er som taget ud af livet i middelalderen, konkurrerer man blandt andet i bueskydningskonkurrencer.

 

La Festa del Bosco – her fejrer man høsten af ​​skovområderne i form af svampe, trøfler og kastanjer, samt bær og honning. Festa del Bosco, der foregår i slutningen af oktober, er et forrygende gastronomisk marked.

 

Umbria filmfestival – en fem dage lang filmfestival med visning af internationale film under åben himmel. Festivalen har en ganske særlig samhørighed med dansk film, og flere danskere, herunder Lone Scherfig og Ghitta Nørbye har i årenes løb modtaget “Byens nøgle”, en ganske særlig æresbevisning.

Hvem er vi?

Hvem er vi?

En dansk familie på 5 på eventyr. Har taget et år ud af kalenderen, for at bo i Umbrien. På bloggen kan I følge med i vores oplevelser.

Instagram – Travel2Umbria

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Oculatus Photography

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Italian dressage

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Facebook side – Travel2Umbria

Seneste kommentarer

  • Maria Branebjerg til Om os