PASSIGNANO SUL TRASIMENO

Passignano sul Trasimeno ligger ved Trasimenersøens nordøstlige bred med en gammel bykerne, der er omkranset af middelalderlige bymure. Byen er en gammel fiskerby, der ligger skønt placeret mellem grønne bakker og Trasimenosøens blå vand.

Området byder på fantastiske muligheder for vandrere, ryttere og cyklister. Kirken San Cristoforo har udsigt over kirkegården lige uden for det beboede område, og den gamle Pievania of Passignano går tilbage til det 19. århundrede.
Den nyere bydel lige uden for murene ligger lige ud til søen med en lang promenade langs søens bred. Desværre blev mange af byens monumenter og seværdigheder bombet under anden verdenskrig, så de findes ikke længere. Til gengæld kan man sidde på første parket med udsigt over Trasimenersøens smukke blå farve og øerne derude.
Passignano sul Trasimeno er sidste søndag i juli en stor dag! En meget stor dag! Her kæmper byens fire bydele nemlig mod hinanden i Palip delle Barche.
Palio delle Barche er egentligt et bådeløb – men da mere end halvdelen af konkurrencen foregår til lands, virker betegnelsen ikke helt korrekt.
De fire bydele, der hver i sær har egen våbenskjold og farver, stiller op til kampen med de stærkeste og hurtigste mænd, de kan mønstre. Klædt deres bydels farver, der enten er grøn/hvid, hvid/rød, blå/rød eller blå/hvid, gør mændene klar til dysten i en blanding af seriøs opvarmning, ophidselse af kampgejst og slagsange, som alle i de respektive kvarterer kender.
Bådeløbet er et fantastisk oplevelse, som man ikke bør gå glip af, hvis man er i nærheden, når det afholdes.

Hvem er vi?

Hvem er vi?

En dansk familie på 5 på eventyr. Har taget et år ud af kalenderen, for at bo i Umbrien. På bloggen kan I følge med i vores oplevelser.

Instagram – Travel2Umbria

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Oculatus Photography

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Instagram – Italian dressage

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Facebook side – Travel2Umbria

Seneste kommentarer

  • Maria Branebjerg til Om os